Zveřejněno 19. ledna 2023 v rubrice Sportovní tanec

Gál - Karásková na mezinárodních titulárních soutěžích

Mistrovství Evropy a mistrovství světa jsou pro aktivní tanečníky významné milníky v jejich soutěžním kalendáři. Je to vrchol taneční sezóny a všichni se pečlivě připravují, ať doladí svou formu a podají nejlepší výkony. V předešlém roce 2022 se tyto dvě taneční události sešly svými termíny tak, že se tanečníci sotva vzpamatovali z evropského mistrovství a hned plynule navázali tréninkovým plánem směřujícím k mistrovství světa konanému o tři týdny později.

Gál - Karásková na mezinárodních titulárních soutěžích

Za Českou republiku startoval na obou akcích pár Tomáš Gál a Sabina Karásková. ME se uskutečnilo 20. listopadu na Mallorce. Tom se Sabkou odcestovali již několik dní před soutěží a poslední tréninky absolvovali se španělskými nominovanými páry v tamějším studiu. 

Svým výkonem si zasloužili postup mezi 24 nejlepších párů a nakonec obsadili 16. příčku.

Na samotném Mallorca Dance Festivalu bylo mimo Mistrovství Evropy Dospělých v latině pořádáno také mistrovství Seniorů a další soutěže, a tak to byla pro tanečníky pestrá podívaná.

Mistrovství světa 2022 se podobně jako v minulém roce konalo v Německu, jen v jiném městě - Mülheim an der Ruhr. Tato soutěž dva týdny před Vánoci zakončila náročnou šňůru GrandSalmů, World Openů a všech soutěží, které byly naskládány těsně za sebou a tanečnicí si tak neměli čas vydechnout. 

Tomovi se Sabkou bohužel těsně utekl postup do čtvrtfinále, což bylo hořkým zakončením kalendářního roku. Nicméně jsou to opravdoví experti ve svém oboru, a tak veškeré emoce spojené s touto soutěží proměnili v tréninkovou hnací sílu a motivaci. Nyní pokračují ve své cestě s jasnou vizí a další zastávkou bude Mistrovství České republiky konané 28.1. v domácím městě Ostrava!



Dále si můžete přečíst

Příměstské tábory iDance

Příměstské tábory iDance

Zajímavosti 7. září 2023
Začíná nový školní rok a prázdniny jsou za námi. Na co se děti mohli těšit během léta v našem studiu?
GrandSlam v Číně

GrandSlam v Číně

Sportovní tanec 4. září 2023
Naši reprezentanti Tomáš Gál se Sabinou Karáskouvou se zúčastnili Grandslamu v Číně
Galavečer iDance Studia

Galavečer iDance Studia

Zajímavosti 4. srpna 2023
Ve velkolepých tanečních prostorech iDance Studia ve Zlíně zářil výjimečný galavečer dne 5. května 2023. Tato očekávaná událost přitáhla...
Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Zajímavosti 5. června 2023
Nově se veřejnost může setkat se seriálem Sex o'clock běžícím na streamovací platformě Voyo. Příběh je zasazen do realistického prostředí...