Zveřejněno 11. ledna 2023

Mistrovství světa Do 21 let - tanec, emoce, zkušenosti

Podzim byl pro tanečníky časem mnoha mezinárodních titulárních soutěží. Začátkem listopadu se v rumunském městě Sibiu konalo Mistrovství světa kategorie Do 21 let v latinskoamerických tancích.

Mistrovství světa Do 21 let - tanec, emoce, zkušenosti

Jednalo se o otevřené mistrovství, proto zde mohlo tancovat více než jen dva nejlepší páry za každou zemi a startovní pole tak bylo opravdu nabité. Porovnat se zde přijelo celkem 88 tanečních párů z více než třiceti zemí. Za Českou republiku tancovalo 5 tanečních párů, z toho 3 byly dokonce z iDance studia!

S vysokým cílem, nasazením a špičkovou formou přijeli do Sibiu Mario Kiršner s Adélou Golombovou. Tento mladý a ambiciózní pár už měl se soutěží stejného formátu zkušenosti z předešlého roku, a tak se mohli pořádně připravit. Podali své životní výkony, bojovali až do samého konce, bohužel však zůstali malinký kousíček před branami svého vysněného semifinále. Slzy zklamání z výsledného 14. místa a jednoho chybějícího křížku však brzy nahradily slzy dojetí díky neskonalé podpoře trenérů, kteří na ně byli neskutečně pyšní a celou soutěž prožívali s nimi. 

Dalšími tanečními páry účastnícími se tohoto mistrovství byl Šimon Holaza a Jana Kirnigová (59/88) a také nově složený pár Lukáš Hošek a Klára Konečná (60/88). Pro oba páry bylo tancování na tak velké taneční události ohromnou zkušeností a zároveň premiérou na světové titulární soutěži.

Pro zajímavost nutno zmínit, že na soutěž celá skupina cestovala letecky a pro některé členy to znamenalo první let života. A jako bonus si mohli zažít krásnou předadventní atmosféru jednoho z překrásných rumunských měst.

Na závěr nesmí chybět šest obrovských, významných slovíček “DĚKUJEME” za každého z tanečníků, která patří trenérům Tomáši Gálovi a Sabině Karáskové. Byli ochotni celou soutěž absolvovat se svými páry, na vše dohlédli a hlavně páry připravili a podporovali. To vše v jejich nabitém programu v rámci přípravy na vlastní šampionáty, o kterých se dočtete v následujícím článku.



Dále si můžete přečíst

Příměstské tábory iDance

Příměstské tábory iDance

Zajímavosti 7. září 2023
Začíná nový školní rok a prázdniny jsou za námi. Na co se děti mohli těšit během léta v našem studiu?
GrandSlam v Číně

GrandSlam v Číně

Sportovní tanec 4. září 2023
Naši reprezentanti Tomáš Gál se Sabinou Karáskouvou se zúčastnili Grandslamu v Číně
Galavečer iDance Studia

Galavečer iDance Studia

Zajímavosti 4. srpna 2023
Ve velkolepých tanečních prostorech iDance Studia ve Zlíně zářil výjimečný galavečer dne 5. května 2023. Tato očekávaná událost přitáhla...
Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Zajímavosti 5. června 2023
Nově se veřejnost může setkat se seriálem Sex o'clock běžícím na streamovací platformě Voyo. Příběh je zasazen do realistického prostředí...